Loading...
19.09—10.10.2020
C’est une fête accompli

36 jaar HKU mode-onderwijs: een persoonlijke keuze van Wim Ewals

C’est une fête accompli geeft een bijzonder beeld van een periode van veranderingen binnen de mode in het algemeen en binnen het mode-onderwijs in het bijzonder. Aanleiding voor deze tentoonstelling is het afscheid van Wim Ewals, mode-illustrator, 36 jaar lang docent op verschillende kunstacademies en voormalig studieleider HKU Fashion Design.

C’est une fête accompli is geen klassieke overzichtstentoonstelling, maar gaat in retrospectief in op de verschillende thema’s en concepten die Ewals tijdens zijn loopbaan binnen het onderwijs en bij modeshows en andere evenementen heeft geïntroduceerd. Het door hem geselecteerde werk van meer dan 30 vertegenwoordigers van verschillende generaties studenten – inmiddels veelal gelouterde alumni – staat centraal. Bij de keuze voor deze highlights lag er een accent op de waarde van het vakmanschap in textiel en de rol van grafische en sculpturale kwaliteiten binnen de mode.

Naast dergelijke formele aspecten komt vooral ook Ewals’ visie op mode als spiegel van de tijdsgeest aan bod: in een mix van licht en donker, harmonie en conflict, prikkelen en provoceren en zorgvuldige gecomponeerde overdaad, wordt zijn bijzondere aandacht voor gedragscodes en genderdiversiteit belicht. Zowel in de context van het nu, als in een meer historisch perspectief.

Meer info volgt!