Loading...
01.06—07.07.2020

Een magazine over toerisme en thuisblijven

ABRI is een project van 33 tweedejaarsstudenten HKU Graphic Design over toerisme. De afgelopen maanden hebben deze studenten onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van dit fenomeen. Met de plotselinge komst van COVID-19 kantelde het perspectief op het onderzoeksterrein echter radicaal: wat is de betekenis van toerisme als iedereen wordt geacht zoveel mogelijk thuis te blijven? Hoe kijken we in deze periode van reflectie aan tegen de toenemende invloed die de toerisme-industrie heeft op het leven in onze binnensteden? En in hoeverre zal het onbezorgde reizen in de toekomst nog mogelijk zijn?

De buitengewone omstandigheden vroegen ook op HKU om andere onderwijsvormen dan gebruikelijk. Zo bleek het organiseren van een tentoonstelling in AG niet mogelijk en moest alle communicatie online plaatsvinden. Om de resultaten van dit bijzondere project toch te kunnen tonen, kozen de studenten in samenspraak met AG voor het maken van een magazine. Daarbij hebben ze zelf het volledige proces in handen genomen: van de inhoud, het ontwerp en de productie van het magazine, tot de verkoop en distributie, bijbehorende website en communicatie. In het magazine delen ze hun persoonlijke bevindingen over toerisme en reizen op een beeldende manier. Niet via een scherm, maar in deze tijden van afstand, juist door middel van een tastbaar medium.

ABRI Magazine gaat onder andere over de relatie tussen verschillende culturen, over de betekenis van souvenirs, over filmtoerisme, over hoe kunstmatige intelligentie de toekomst van reizen zal veranderen en over de meest wonderlijke thuisvakanties. Elk exemplaar van ABRI is verschillend en bevat een unieke selectie van negen werken op posterformaat. Deze werken kan de ontvanger thuis ophangen, om zo een kleine privé-tentoonstelling samen te stellen. Bij aanschaf van het magazine ontvang je bovendien een code waarmee je toegang krijgt tot de ABRI-website waar je alle 33 projecten kunt bekijken.

ABRI Magazine werd op 19 juni om 20.00 uur officieel gelanceerd op Zoom en was tot en met 7 juli te koop via de website www.abri-magazine.nl

Valentino Angela, Clara Bonilla, Annemijn Catshoek, Lotte Cornelisse, Charissa Elward, Maaike van Everdingen, Ella Fengler, Mara de Groot, Anne van der Ham, Dave Haverkort, Agnes van der Heijden, Esmée Jakubowski, Aïsha Kanters, Lea Klamer, Nikki van Laar, Isa Lebbink, Ahmet Liman, Gijs Molenaar, Afke Mudde, Peter Roeleveld, Arta Samakova, Lisette Sanders, Maria Serberie, Jaike van Twuijver, Anke Verbeek, Vera Vogelzang, Sam van Vondelen, Loïs Voss, Godfridus de Vries, Noa Wassink, Carolien Weerstand, Justin Wijberg, Juul van der Zandt

 

Met dank aan NPN-drukkers Breda