Loading...
10.09—01.10.2011
All The Things You Are

Een tentoonstelling met werk van 4 fotografen, samengesteld door Laura van Rijs

Met werk van:

Milou Abel
Sara Blokland
Maria Dabrowski
Jaap Scheeren

Sinds de begintijd van de fotografie is het portret een van de meest beoefende genres. Aanvankelijk ging het hierbij om statische weergaves van de geportretteerde, o.a. vanwege de benodigde lange belichtingstijden. Maar door de ontwikkeling en innovatie van de fotografische technieken ontstond meer beeldende vrijheid en gebruiksvriendelijkheid. De fotograaf kreeg steeds meer controle over de pose en expressie van de geportretteerde. De poging tot natuurgetrouwe afbeelding van de werkelijkheid maakte meer en meer plaats voor het verbeelden van een persoonlijke visie op die werkelijkheid. Deze ontwikkeling zet zich ook nu nog voort.

De tentoonstelling All The Things You Are brengt werk van de fotografen Milou Abel, Sara Blokland, Maria Dabrowski en Jaap Scheeren samen. Aan de hand van een reeks portretten schetsen zij ieder op eigen wijze een persoon en zijn identiteit. Door het in beeld brengen van vele blikken, houdingen en karakteristieke details geven de fotografen een indruk van de complexiteit van iemands persoonlijkheid. Stukje bij beetje ontvouwt zich de persoon die aan ons getoond wordt, ons daarmee een blik gunnend op de gelaagdheid van het menselijke bestaan.

All The Things You Are werd samengesteld door Laura van Rijs. Zelf studeerde zij voor de zomer af als fotograaf aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Voor de tentoonstelling koos zij werk van twee gerenommeerde fotografen, Sara Blokland en Jaap Scheeren, en van twee jonge aanstormende talenten: Maria Dabrowski haalde haar diploma in 2010 en Milou Abel studeerde gelijktijdig af met Van Rijs.