Loading...
07.06—29.06.2019

32 studenten HKU Graphic Design bieden nieuwe perspectieven op de wereld van het archief

Door de toenemende digitalisering bereiken beelden ons vandaag de dag grotendeels via het scherm. In de wereld van sociale media, online portfolio’s en gedigitaliseerde beeldbanken worden ontelbare beelden geüpload, verspreid en bekeken. Maar staan we er wel bij stil welke consequenties de werkelijkheid van het scherm heeft voor de waarde van een beeld? Dit is een belangrijke kwestie binnen het vakgebied van de hedendaagse grafisch ontwerper. Niet alleen tijdens het maakproces, maar ook wanneer een beeld moet worden gearchiveerd. Van privéportfolio tot nationaal archief: vormgevingsarchieven in alle soorten en maten kampen met de vraag hoe een ontwerp op een duurzame manier te bewaren en toegankelijk te maken met behoud van de originele waarde.

Wij, tweedejaars studenten grafisch ontwerp, gingen aan de slag met deze thematiek en doken in de wereld van de vormgevingsarchieven. Geïnspireerd op gearchiveerde ontwerpen kwamen 32 individuele werken tot stand die in de interactieve tentoonstelling Archive Live worden gepresenteerd. Vraag een archiefstuk aan en ben live getuige van een performatieve onthulling. Onze medewerkers doen er alles aan de essentiële aspecten van het ontwerp uit te lichten en de bezoeker een optimale ervaring te bieden.

(Het openingsprogramma wordt nog bekend gemaakt op deze website en op de Facebook-eventpagina.)

Moayad Alhariry, Robbert van Binsbergen, Julian Braakman, Steven de Breet, Claire Buffing, Luisa Brentaro, Annebel Bruschinski, Mandy Cheng, Jerine Copray, Boris Cornelissen, Zuzanka Deijen, Lotte Dekker, Sam Eveleens, Ruben Gijselhart, Liesanne Grim, Naomi Groeneveld, Roos de Jager, Vivian Karssemeijer, Frank Kroeze, Jitske van der Lubbe, Marnix Maartens, Nigel van der Pol, David Röben, Daniël Santé, Kato van der Schuijt, Mayra Slagboom, Isobel Thoms, Jordi Verrijdt, Saskia de Vries, Floor Wandel, James Whistler, Menno Zeegers

Opening
vrijdag 7 juni
van 16.00 tot 19.30 uur

Tentoonstelling
8 t/m 29 juni
woensdag t/m zaterdag
van 13.00 uur tot 18.00 uur