Loading...
07.06—29.06.2019

32 studenten HKU Graphic Design bieden nieuwe perspectieven op de wereld van het archief

Door de toenemende digitalisering bereiken beelden ons vandaag de dag grotendeels via het scherm. In de wereld van sociale media, online portfolio’s en gedigitaliseerde beeldbanken worden ontelbare beelden geüpload, verspreid en bekeken. Fysieke afstand tussen beeldmaker en gebruiker vormt daarbij geen enkele belemmering meer. Maar staan we er ook bij stil welke consequenties de alomtegenwoordigheid van het scherm heeft voor de waarde van het beeld? Dit is een belangrijk vraagstuk binnen het vakgebied van de hedendaagse grafisch ontwerper. Niet alleen tijdens het maakproces, maar ook wanneer een beeld moet worden gearchiveerd. Van privéportfolio tot nationaal archief: vormgevingsarchieven in alle soorten en maten kampen met de vraag hoe een ontwerp op een duurzame manier te bewaren en toegankelijk te maken.

Wij, tweedejaars studenten grafisch ontwerp, gingen aan de slag met deze thematiek en doken in de wereld van de vormgevingsarchieven. Geïnspireerd op gearchiveerde ontwerpen kwamen 32 individuele werken tot stand die in de interactieve tentoonstelling Archive Live worden gepresenteerd. Vraag een archiefstuk aan en ben live getuige van een performatieve onthulling. Onze medewerkers doen er alles aan de essentiële aspecten van het ontwerp uit te lichten en de bezoeker een optimale ervaring te bieden.

Moayad Alhariry, Robbert van Binsbergen, Julian Braakman, Steven de Breet, Claire Buffing, Luisa Brentaro, Annebel Bruschinski, Mandy Cheng, Jerine Copray, Boris Cornelissen, Zuzanka Deijen, Lotte Dekker, Sam Eveleens, Ruben Gijselhart, Liesanne Grim, Naomi Groeneveld, Roos de Jager, Vivian Karssemeijer, Frank Kroeze, Jitske van der Lubbe, Marnix Maartens, Nigel van der Pol, David Roben, Daniël Santé, Kato van der Schuijt, Mayra Slagboom, Isobel Thoms, Jordi Verrijdt, Saskia de Vries, Floor Wandel, James Whistler, Menno Zeegers

Tentoonstelling
8 t/m 29 juni
woensdag t/m zaterdag
van 13.00 uur tot 18.00 uur