Loading...
25.02—19.03.2011
BILDERSTREIT

Das Bilt Vs. De Artillerie in de Academiegalerie

Op uitnodiging van de Academiegalerie maken de twee jongste Utrechtse kunstenaarsinitiatieven een gezamenlijke tentoonstelling. Onder de noemer BILDERSTREIT putten zij uit hun respectievelijke netwerken van collega-studenten en -oudstudenten van de afstudeerrichting Fine Art van de HKU. Daarbij kiezen ze werk dat het resultaat is van een daadkrachtig gebaar, of een overtuigende verbeelding daarvan.

Stichting Das Bilt werd opgericht in 2008 door Siebren de Boer, Rogier Cloin, Floris Deerenberg en Bart Smit, in die tijd nog allemaal student. Gedurende twee jaar maakten zij een zeer levendig en gevarieerd tentoonstellingsprogramma in een pand aan de Biltstraat. Sindsdien is Das Bilt nog betrokken bij de Utrechtse kunsten middels wat kleinere acties, maar is ze vooral op zoek naar een nieuw onderkomen.

De Artillerie is sinds november van het vorig jaar de nieuwste aanwinst op Utrechts tentoonstellingsgebied. Daan Lievense, Jop Vissers en Jonas Wijtenburg, alle drie vierdejaars student Fine Art, verbouwden samen met Floortje Brandsteder en Wies Olde Riekerink een verlaten broodjeszaak op de Jutfaseweg. Eens in de paar weken nodigen zij een kunstenaar uit die ter plekke werk maakt dat gedurende een afsluitend weekend wordt gepresenteerd.

Bob Adrichem, Roos van de Heiden, Nao Ishizaka, Robert van Luijk, John de Meijer, Joost Mellink, Robin Meyer, Geert van Mil, Stefan Starke, Sebastiaan van Weelden