Loading...
28.04—28.05.2011
Binnenwerk

27 studenten Graphic Design en hun favoriete ontwerpers belichten het ontwerpproces

Het is niet de bestemming, het is de reis. Het traject dat vooraf gaat aan een grafisch ontwerp zit vol ontdekkingen, probeersels, inspiratie en weggegooide en opnieuw opgepakte ideeën. Het voorwerk dat gewoonlijk verscholen zit in het eindresultaat krijgt in deze expositie een podium.

In Binnenwerk geven 27 tweedejaars studenten Graphic Design van de HKU en hun favoriete ontwerpers een kijkje in hun creatieve brein. De ontwerpers vertellen het verhaal achter een van hun ontwerpen dat naar hun mening onderbelicht is gebleven; de studenten tonen het ontwerpproces van hun in een publicatie gebundelde werk.

Parallel aan de tentoonstelling is er een door de studenten georganiseerd bijprogramma met een filmavond, een lezing, een workshop en een ontdekkingstocht.

Deelnemende Studenten
Jimme Bakker, Alex Beckers, Zilla van den Born, Juliet Campfens, Job Derksen, Abel van Erkel, Maaike Hengeveld, Suzanne Hessling, Menno Hoope, Ewoud ten Hove, Rick Jongerius, Jan-Pieter Karper, Iris van Kleinwee, Brenda Knoll, Marlotte Kooijman, Sarah Kos, Shu Min Lim, Samira Ben Moulay, Deborah van Mourik, Lotte ten Napel, Serah Nijenhuis, Anouk Schleiffert, Debbie Simons, Sara Sjostrom, Lyanne Tonk, Isabelle Tzaraf, Martine Weijs

Deelnemende Ontwerpers
Atelier 152, Remco van Bladel, Ben Bos, Bureautje Gezond, Sue Doeksen, Donzige Deef, Melle Hammer, Rob van Hoesel, Marius Hofstede, Sandra Kassenaar, Jonathan Looman, Metahaven, Lesley Moore, Simon Posthuma, Pot & Van der Velden, Martijn Sandberg, Ingeborg Scheffers, Michiel Schuurman, Joost Stokhof, Studio Spass, Boris Tellegen, Toko, UNDOG, Thijs Verbeek, Job Wouters, ZEDZ, Miek Zwamborn

Parallel programma:

ONDERBELICHT UTRECHT
Elke stad zit vol verborgen plekken en bijzonderheden. Wie goed oplet ontdekt er weleens eentje, maar er wordt onherroepelijk toch aan heel wat moois, vreemds en zelfs spectaculairs voorbij gelopen. Tijdens deze wandeltocht wordt een aantal geheime plekken en onbekende bezienswaardigheden onthuld en vertellen de studenten het verhaal achter hun ontdekking.

FILMAVOND
Programma van korte films over onder meer handwerk, kijkjes achter de schermen, werkoverpeinzingen en ontwerpvisies, aangevuld met ontroerende, bizarre en geestige inspiratiefilmpjes.

WORKSHOP CONDITIONAL DESIGN
Luna Maurer, Jonathan Puckey en Roel Wouters, allen grafisch ontwerper, vormen samen met Edo Paulus, geluidskunstenaar, het collectief Conditional Design. Bij hun visie op ontwerpen draait het niet in de eerste plaats om een eindproduct, maar om proces. Het uitgangspunt is steeds, ook in deze workshop, een set simpele regels. In combinatie met de input van de deelnemers levert dat spannende resultaten op. De set-up en enkele opnamefragmenten van eerdere workshops zijn online te bekijken.
www.conditionaldesign.org

HEIMAVOND
Tijdens het voorwerk voor een boek kwam Miek Zwamborn, schrijver en kunstenaar, de 19e-eeuwse Zwitserse geoloog Albert Heim op het spoor. Miek vertelt op de HEIMAVOND wonderlijke verhalen over de dingen die op haar pad kwamen tijdens haar zoektocht naar de excentrieke pionier. Een avond gevuld met kolkgaten, een mysterieuze witte hoed, kriskrasgelaagdheid, het C-akkoord in watervallen, fulgurieten en onweders. De Heimlezingen zijn al eerder gehouden gedurende een expositie in Schrank8, de huiskamergalerie van Hansje van Halem.
www.miekzwamborn.nl