Loading...
08.06—30.06.2018
Copy Nature

Een tentoonstelling van 27 studenten HKU Grafisch Ontwerp

De natuur is een ingenieus systeem waarin ontelbare levensvormen en andere verschijnselen elkaar in evenwicht houden. De mens kan veel van dit systeem leren. De functionele aanpassingen die miljoenen jaren van evolutie hebben voortgebracht dienen als voorbeeld in de biomimicry, de kunst van het nabootsen van de beste ideeën uit de natuur, maar ook bij maatschappelijke kwesties vormt onze natuurlijke omgeving een inspiratiebron. Zo maken we gebruik van de kracht van de natuur, passen we natuurlijke principes toe, of houden we onszelf middels de natuur een spiegel voor. In de tentoonstelling Copy Nature laten jonge ontwerpers zien hoe de natuur voor hen als voorbeeld dient in hun ontwerp.

Voor Copy Nature hebben 27 tweedejaars studenten HKU Grafisch Ontwerp in teams samengewerkt. Deze samenwerkingen resulteerden in tien projecten waarin zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod komen: van de schoonheid van bacteriën tot de hypnotiserende kracht van een inktvis, en van bespiegelingen over menselijke haargroei tot een interactieve verbeelding van de teruglopende luchtkwaliteit. Het werk van de studenten varieert van video tot driedimensionaal werk en complete installaties. De makers willen zowel een ode brengen aan wonderbaarlijke fenomenen, als aanzetten tot debat over onze vaak dubbelzinnige relatie met onze natuurlijke omgeving.

Abraham Hienekamp, Anneke Ykema, Anne Sophie Leurink, Bas Jonen, Daan Jonker, Delfi Samsom, Emma Mees, Jakob Povel, Jitse van der Lubbe, Kasper Steernberg, Kato van der Schuyt, Keren Avrich, Koen Verdurmen, Lambertine van Veldhuizen, Mandy Cheng, Marnix Maartens, Maureen Walschot, Nienke Meinster, Nikki Kleinjans, Pam van Manen, Rosy Timmermans, Runa Dancy, Sanne Bakker, Sanne Barendrecht, Soe Stein, Thomas Bunt, Yasmin Katlich