Loading...
21.01—05.02.2011
Dames & Heren, Appels & Peren

Een presentatie van de resultaten van het projectonderwijs van HKU Design 2010

De Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving van de HKU bereidt studenten zo goed mogelijk voor op de sprong naar een succesvolle carriëre. Opdrachtgevers willen ontwerpers met wie ze een dialoog kunnen aangaan: mensen die origineel en eigenwijs zijn in hun visie, maar tegelijkertijd goed kunnen luisteren en ontwerpen maken die verrassen en overtuigen.

In het projectonderwijs van het vierde studiejaar van de afdelingen Design ontmoeten deze ambities elkaar: van september 2010 tot januari 2011 hebben 150 studenten in interdiscipinaire groepen gewerkt aan opdrachten die zijn gesteld door een zeer gevarieerd aanbod van externe opdrachtgevers, zoals Philips, AMC, Casco, ID&T, het Nationaal Volksbuurtmuseum en vele anderen. Vier maanden lang doorliepen de studenten alle fases van het ontwerpproces, en maakten ze kennis met alle aspecten die horen bij ontwerpen in opdracht. De resultaten worden nu met trots gepresenteerd in een tentoonstelling in de Academiegalerie.

Tentoonstellingsontwerp & uitvoering: Guido de Boer, Pascalle Bonnier, Viona Janssen, Lieke de Jong, Veerle Knitel, Dorian Koelmans en Ingeborg Schavemaker.