Loading...
27.11—20.12.2009
Design030: Loaded

In 2006 ontstond er bij de toenmalige derdejaars studenten 3D-design aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht het plan om met de gehele klas een expositie te organiseren. Met deze tentoonstelling wilden zij een beeld geven van de fase waarin hun ontwikkeling als ontwerper zich op dat moment bevond. Een belangrijk doel daarbij was om, ook voor de langere termijn, in de stad een podium te zoeken voor het talent van jonge ontwerpers en de grote dynamiek op het gebied van design te tonen. Onder de noemer Loaded kiest de lichting van dit jaar voor een heel eigen benadering van het oorspronkelijke concept.

Loaded refereert aan overgewicht, aan de hedendaagse mens die steeds méér wil in een wereld die steeds kleiner lijkt te worden. Geïnspireerd op dat uitgangspunt worden speciaal voor de tentoonstelling nieuwe producten ontwikkelt, uiteenlopend van sieraad tot meubel. Kritische vragen die daarbij aan de orde komen gaan de studenten niet uit de weg: hoe verhouden ambitieuze jonge productontwerpers zich tot een onderwerp als overconsumptie?

Loaded wordt afgesloten met een verkoopweekend, waar nieuwe, in kleine oplage gemaakte producten voor maximaal 100 euro te koop zullen zijn. Tijdens dit weekend zijn de exposanten persoonlijk aanwezig.

Marry Bassa, Merel Bekking, Roel Beurskens, Pascalle Bonnier, Jouke Bouwhuis, Joost Haas, Wieke van den Hengel, Nienke Janssen, Lieke de Jong, Sanja Koedijk, Maarten Koek, Dorian Koelmans, Geert Jan Kuperus, Joelle Mantel, Tim Schuit, Charlotte Wagemaker