Loading...
29.03—21.04.2018
For Future Reference

10 samenwerkingsprojecten van derdejaars studenten Fotografie en Grafisch Ontwerp

De afgelopen maanden werkten tien interdisciplinaire teams van derdejaars studenten HKU Fotografie en Grafisch Ontwerp aan een intensief project op basis van door henzelf gekozen onderwerpen. In de tentoonstelling For Future Reference presenteren zij de resultaten van deze bijzondere samenwerkingen.

For Future Reference belicht uiteenlopende actuele onderwerpen, maar het zwaartepunt ligt bij noties van perceptie, beeldvorming en de rol van onze alomtegenwoordige media. Sommige van de getoonde verhalen spelen zich af in het hier en nu, bijvoorbeeld in de vorm van een intiem videoportret. Anderen bieden een vooruitziende en soms bedwelmende blik op een door technologie gedomineerde toekomst. Maak kennis met de F-buurt, een nieuwe religie en het streven naar eeuwig leven.

Het werkveld van de ontwerper en de fotograaf is volop in beweging. For Future Reference geeft een beeld van een hybride praktijk die steeds minder aan één medium gebonden is. Andere, nieuwe vormen van samenwerking komen aan de orde: de studenten van de verschillende studierichtingen waren vanaf de start van het proces evenredig betrokken en bepaalden de inhoudelijke koers van hun project door middel van gezamenlijk onderzoek. The Future is Interdisciplinary!

Amber Aarts & Tamara van Latum
Hajar Benjida, Kevin Schoeman & Frederique Scholtes
Jesper Boot, Anne Lea Reinders & Floris Versteeg
Robin Bosgra, Marije Bredewold & Renée Stravers
Sanne Bouman, Nathan van Ewijk & Victor Wennekes
Jonna Bruinsma & Adinda van Groeningen
Josse Carstens & Maartje Folkerts
Marnie van Dyck, Boris Lutters & Chris Rovroy
Laura van Erp, Rianne Kee & Nienke Meijeringh
Meghan van Lil & Odine Toering