Loading...
08.06—30.06.2013
Free Enterprise

Tentoonstelling & publicatie met oud-studenten Fine Art

Free Enterpise is een tentoonstelling ter gelegenheid van het verschijnen van een gelijknamige publicatie. In deze publicatie volgt de HKU elf alumni Fine Art in hun ontwikkeling naar een professionele beroepspraktijk. Hoe kijken zij terug op hun opleiding en hoe hebben zij de weg ervaren die ze daarna hebben afgelegd?

Bij de selectie van kunstenaars is gekozen voor opvallende oud-studenten uit de laatste vijftien jaar. Daarbij gaat het om zowel recent afgestudeerden, als meer ervaren professionals. Daarnaast vertegenwoordigen de elf alumni de diversiteit in werkwijzen die kenmerkend is voor de opleiding Fine Art en de hedendaagse kunstpraktijk. Deze diversiteit zal dan ook zichtbaar zijn in de tentoonstelling in de Academiegalerie, waarin alle kunstenaars uit de publicatie met werk vertegenwoordigd zijn.

Eveline Braak
Mitchel Breed
Dimitar Genchev
Yoeri Guepin
Informal Strategies
Milou van der Maaden
Hidenori Mitsue
Falke Pisano
Ola Vasiljeva
Jop Vissers Vorstenbosch

De publicatie Free Enterprise is op 7 juni gepresenteerd, tijdens de opening van de tentoonstelling. Het boek bevat interviews met de elf alumni van de hand van Marjolein Sponselee, en tekstuele bijdragen van Dominic van den Boogerd, Lex ter Braak, Ellen de Bruijne, Wim van Krimpen en Jaap Sleper. Het ontwerp is van Kummer & Herrman.