Loading...
17.11—19.11.2006
HKU Award 2006

Tijdens het HKU festival Art Attack presenteert de Academiegalerie de vier genomineerden voor de HKU Award, een prijs voor het meest vernieuwende eindexamenwerk van de lichting 2006.

Femke Agema (MA Fashion Design) laat haar eindexamenproject Hide Out zien. Door middel van uitvergrotingen zet zij in deze collectie kleding kanttekeningen bij de manier waarop wij als consumenten in het leven staan.
Leo van der Veen (BA Sound Design) bewijst in twee interactieve installaties uit zijn serieH2Ohm dat water en electriciteit wel degelijk samen kunnen gaan. Gebruikmakend van geleidingsprincipes van het menselijk lichaam en van water, speelt hij met de aannames van het publiek en de suggestie van gevaar.
Harm van de Ven (BA Digital Media Design) ontwierp een installatie waarin bezoekers door middel van videoberichten hun opinie over actuele onderwerpen kunnen opnemen. Deze worden vervolgens op een website geplaatst die op een intuïtive manier inzicht geeft in de wijze waarop bepaalde gebeurtenissen in de wereld effect hebben op de meningsvorming van mensen.
Roel van Wees (BA Urban Interior Architecture) deed onderzoek naar flexibele en dynamische inrichtingselementen voor de buitenruimte, als tegenhanger van het doorgaans statische. Zijn verassende oplossingen voor ontwerpvraagstukken leidden tot de ontwikkeling van een oprolbaar wandelpad, waarvan de prototypes worden getoond in de Academiegalerie.

De jury, onder voorzitterschap van Huub Duysens en bestaand uit deskundigen op het gebied van theater (Marijn van der Jagt), beeldende kunst (Emily Pethic), nieuwe media (Rutger Verhoeven) en muziek (Huba de Graaff), wijst uiteindelijk Femke Agema aan als winnaar.