Loading...
25.10—17.11.2018

Negen studenten HKU Fine Art over de complexe relaties tussen computersystemen en ons dagelijks leven

Social media-feeds en YouTube-aanbevelingen proberen onze politieke opvattingen te beïnvloeden, we worden achtervolgd door gepersonaliseerde advertenties, kranten optimaliseren hun headlines in realtime om aantallen clicks te maximaliseren – slechts een paar voorbeelden van hoe algoritmes ons dagelijks leven controleren. We zijn hiervan op de hoogte, er is tenslotte geen gebrek aan informatie. Die is zelfs beschikbaar in verwarrend grote hoeveelheden. Maar iets weten betekent niet dat we ook weten hoe ermee om te gaan. Het ordenen van informatie en het afleiden van betekenis uit die informatie zijn opgaves geworden waar we allemaal mee worstelen. Gelukkig biedt een kunstacademie een fantastische mogelijkheid om te leren hoe intimiderende feiten het hoofd te bieden en overvloedige informatie om te zetten in vermogen tot handelen.

In de tentoonstelling The Way Out Is Through presenteren negen studenten van HKU Fine Art werk dat reageert op het thema van het Impakt Festival 2018: ‘Algorithmic Superstructures’. Met lef en gevoel voor humor onderzoekt het werk de complexe relaties tussen computersystemen en ons dagelijks leven.

Andrea Asili, Megan Auður, Maya Berkhof, Geertje Brandenburg, Indigo Deijmann, Kiana Girigorie, Matthijs Hannink, Zwaantje Kurpershoek, Tom Poelen & Thomas de Mildt 

Curator: Anika Schwarzlose

Opening
woensdag 24 oktober van 16.00 – 17.30 uur

Tentoonstelling
25 oktober t/m 17 november
Ook geopend op 4 november tijdens Culturele Zondag – Utrecht Digitaal

http://impakt.nl/festival/