Loading...
03.09—16.09.2017
HKU Prijs Gemeente Utrecht

Een tentoonstelling met werk van zeven Utrechtse talenten.

Dit jaar wordt voor de tweede keer de HKU Prijs Gemeente Utrecht uitgereikt aan een veelbelovende jonge kunstenaar. Voor deze prijs zijn zeven bijzondere talenten genomineerd die deze zomer afstudeerden aan HKU. Tijdens de expositie in de Academiegalerie krijgt het publiek de gelegenheid om kennis te komen maken met hun werk.

Milou Backx – HKU Media
Caz Egelie – HKU Beeldende Kunst
Casper de Jong – HKU Theater
Peter Olthof – HKU Games & Interactie
Andri Pétur Þrastarson – HKU Muziek & Technologie
Teun Seuren – HKU Design
Deborah Witteveen – HKU Utrechts Conservatorium

Een jury bestaand uit Willemien van Aalst (voormalig directeur Nederlands Film Festival), Colin Benders (a.k.a. Kyteman), Bart Rutten (artistiek directeur Centraal Museum) en Ranti Tjan (directeur Europees Keramisch Werkcentrum) zal de winnaar aanwijzen. De prijs bestaat uit een penning en een geldbedrag van 5000 euro. Met deze prijs wil de Gemeente Utrecht een extra bijdrage leveren aan de ontwikkelingsmogelijkheden van jonge kunstenaars en het culturele klimaat in de stad.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Uitfeest op zondag 3 september om 16.00 uur, op het podium van het Stadhuisplein. De jury maakte bekend dat de HKU Gemeente Utrecht Prijs 2017 wordt gewonnen door Milou Backx. Direct aansluitend wordt in de nabijgelegen Academiegalerie de tentoonstelling met het werk van de zeven genomineerden geopend.