Loading...
20.10—28.10.2012
HKU <3 NMW

Impakt Festival 2012: 'No More Westerns'

I.s.m. het Impakt Festival ‘No More Westerns’

Tijdens Impakt Festival, het jaarlijkse festival voor mediacultuur en audiovisuele kunsten, geven niet alleen internationale kunstenaars en curatoren hun visie op de verschillende aspecten van het festivalthema. Ook een groep studenten van de afstudeerrichting Fine Art van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht is door Impakt uitgenodigd zich te laten inspireren door het No More Westerns-thema. Gedurende twee maanden hebben de studenten individueel onderzoek gedaan naar de betekenis van globaliserende beeldcultuur en het einde van de Westerse dominantie. Resident-artists en andere gasten van Impakt hebben in die periode voor input gezorgd. Het eindresultaat van het project is tijdens het festival te zien in Academiegalerie. Jonge makers reflecteren op eigenzinnige wijze op #NMW: hoe kijken we naar muziek en hoe luisteren we naar beeld? Hoe eng zijn groeiende supermachten als China nu helemaal?

Tim Hollander, Thera Klazing, Guy Vording, Wendy Brugman & Joost Mellink, Jochem van Grieken, Malcolm Kratz, Nici Metselaar, Milda Navickytè , Ruben Baart, Elise ’t Hart & Nils Davidse

In het kader van de Culturele Zondag wordt op 28 oktober, de laatste dag van het festival, een rondleiding door de tentoonstelling gegeven, met een persoonlijke toelichting door de exposanten.