Loading...
15.02—15.03.2008
LIFT

Veel fris schildertalent uit het tweede jaar van de studierichting HKU Fine Art

In LIFT debuteert een groot aantal frisse schildertalenten uit het tweede jaar van de afstudeerrichting HKU Fine Art. Hun klas onderscheidt zich door middel van een grote betrokkenheid bij elkaars werk en een bovengemiddelde ambitie. De onderwerpen van de schilderijen zijn veelal gebaseerd op zelfgekozen beelden uit de directe dagelijkse omgeving. Hoewel het werk zich in verschillende stadia van volwassenheid bevindt, is bij de meeste studenten een eerste aanzet van een duidelijk eigen opvatting ten aanzien van het medium zichtbaar.

De tentoonstelling is een initiatief van de studenten zelf en kreeg vaste vorm onder begeleiding van schilderdocent Lieven Hendriks, in samenwerking met de Academiegalerie.

Remy Blom, Gregor Bolderink, Mitchel Breed, Malou Cohen, Usmar Gorter, Yoeri Guepin, Jordy Heilbron, Martien van den Hoek, Antonio Ip, Wieske de Jong, Ruben Kragt, Joost Kroon, Piet Langeveld, Anna Leenders, Lisa Moerland, Stijn Mulder, Mandy Niewöhner, Vivian Reckers, Sanne Roseboom, Laura Sassen, Laurens Stok, Brigitte Sparnaaij, Gunnar Tollefsen, Masha Vuijk, Chris van Wassenhove, Robin de Wilde, Sofie de Winter, Tycho van Zijderveld, Christie Zwart.