Loading...
29.04—14.05.2016
Meaningful Encounters II

HKU Design After Milan

Van 12 tot en met 17 april was een groep studenten van HKU Design met hun werk vertegenwoordigd op Salone del Mobile, de internationale designbeurs in Milaan. Bijzonder aan deze presentatie was dat de HKU’ers hier niet, zoals gebruikelijk op een designbeurs, hun kant en klare producten tentoon stelden, maar hun onderzoek en ontwerpproces inzichtelijk maakten en deze ter plekke verder ontwikkelden. Onder de noemer Meaningful Encounters gingen de studenten in Milaan actief het gesprek aan met andere ontwerpers en met bezoekers van de beurs. Hun bevindingen werden vervolgens verwerkt in een zich uitbreidende installatie die in samenwerking met HKU-alumni Liset Geerlings en Daniël de Bruin tot stand is gekomen.

In de Academiegalerie presenteren de makers het vervolg op het project in Milaan: Meaningful Encounters II. Design gaat tegenwoordig verder dan alleen het maken van mooie dingen. Er wordt steeds vaker naar design gekeken als aanjager van bewustwording, gedragsverandering en innovatie. In de tentoonstelling tonen de studenten hun nieuwste ideeen over actuele maatschappelijke kwesties als de circulaire economie, duurzaamheid en de vluchtelingencrisis. Zo kunnen we onder andere kennis maken met The Publisher, een ambitieus online platform dat een stem geeft aan vluchtelingen in Nederland door het publiceren van hun artistieke werk en persoonlijke verhalen, zien we The Art of Climate Change en krijgen we in het project Medusae inzicht in de mogelijkheden om van kwallen bruikbaar materiaal te maken.

Charlotte van Alem, Guido Beeldstroo, Rowena Buur, Zoe Daemen, Sophie Dogterom, Jenske Hamming, Lisa Kurz, Ilona ter Mors, Lennart de Neef, Niels van der Putten, Sophie Roumans, Sacha Schemkes, Welmoed Terpstra, Sofie IJzerman, Mirthe Vos, Hester de Wolff, Joran Zeeuw