Loading...
09.05—26.05.2018
Momentum

Een tentoonstelling over tijd, ruimte en beweging

Een momentum is een kantelpunt waarop een evenwichtssituatie kan omslaan, een kortstondig moment van verandering. In deze tentoonstelling met werk van studenten en alumni HKU Product Design en HKU Fine Art, staat dit momentum voor een kantelpunt in zintuiglijke ervaring.

In onze huidige gemediatiseerde samenleving dreigen we meer van elkaar vervreemd te raken, terwijl de behoefte aan onderling contact en betekenisvolle interactie onverminderd blijft bestaan. De negen werken in Momentum spelen in op deze behoefte. Ze dagen de bezoeker uit en activeren de zintuigen elk op hun eigen manier: door middel van geluid, licht en/of beweging. Zo schiep ZwartFrame, een collectief vierdejaars studenten Product Design, een installatie waarin twee glazen klankschalen worden bespeeld met behulp van de zwaartekracht, toont Boele Zwanenburg een bijzondere klok die het verstrijken van de tijd tot een bewuste ervaring maakt, en componeerden Elise ’t Hart en Nils Davidse een samenzang voor een aantal oude orgeltjes met ieder hun eigen karakter.

Timo Ten Broeke, Elise ’t Hart & Nils Davidse, Ismail Tan, Nuni Weisz, Johnny Theodorus Wiekhart, Boele Zwanenburg en ZwartFrame.

Momentum is samengesteld door Jasmijn de Boer, student HKU Kunst en Economie, en Annebel Vernooij, student HKU Product Design.