Loading...
23.09—17.10.2020

Een tentoonstelling met 8 eindexamenprojecten van HKU Media 2020

Het parallaxeffect beschrijft een fenomeen waarbij de positie van een object verandert afhankelijk van het standpunt van de waarnemer. Op die manier ervaren we diepte en zijn we in staat om afstanden in te schatten. Om de uitdagingen van vandaag en de onzekerheden van morgen het hoofd te bieden zijn bestaande referentiekaders niet altijd meer toereikend en moeten we op zoek naar nieuwe gezichtspunten. De werken in Parallax Views bieden geen concrete oplossingen, maar verkennen alternatieve perspectieven op de realiteit zoals we die denken te kennen.
Dankzij de verbeeldingskracht van een nieuwe generatie makers krijgen we toegang tot parallelle werkelijkheden en alternatieve toekomstscenario’s en worden ons nieuwe standpunten aangereikt om te reflecteren op het nu. Via uiteenlopende media als video, animatie, fotografie, documentaire, drukwerk, een website en een interactieve installatie reizen we door ruimte en tijd. Dwalend door reële en fictieve landschappen maken we opnieuw kennis met onze planeet.

Parallax Views is een tentoonstelling met acht eindexamenprojecten van vier verschillende afstudeerrichtingen van HKU Media. Vanwege Covid-19 waren de makers niet in de gelegenheid om hun werk fysiek te presenteren tijdens de gebruikelijke eindexamententoonstelling in juni. Parallax Views biedt bezoekers de mogelijkheid om alsnog kennis te maken met een aantal van de meest opvallende projecten van dit jaar.

Jennifer van Gent – Image and Media Technology
Boy van de Guchte – Image and Media Technology
Jakob Povel – Graphic Design
Daan Russcher – Photography
Delfi Samsom – Graphic Design
Kasper Steernberg – Graphic Design
Céline Villevoye – Audiovisual Media
Maureen Walschot & Celina Elberse Tourné – Graphic Design

Vanwege de maatregelen rond Covid-19 is er helaas geen officiële opening. AG volgt de RIVM-richtlijnen. Reserveren is niet nodig, maar we hanteren een maximum van 5 bezoekers tegelijkertijd. In een uitzonderlijk geval kan het dus zijn dat U even moet wachten. Houd te alle tijden 1,5 meter afstand. (Heeft U de bekende gezondheidsklachten, kom dan een andere keer a.u.b.)