Loading...
03.12—24.12.2022

Een tentoonstelling met werk van 18 alumni HKU Design

In POSTPOSITIONS presenteren 18 alumni van HKU Design, afgestudeerd in de jaren 2020 en 2021, werk dat zij hebben ontwikkeld in de periode na hun eindexamen. Het gaat om een gevarieerde groep jonge makers, afkomstig van de studierichtingen Fashion Design, Product Design en Spatial Design, die reageerden op een open call, waarna curator Lennart de Neef de uiteindelijk selectie heeft gemaakt. De titel POSTPOSITIONS slaat op de periode na de studie, maar ook na corona, na wat geweest is: een periode waarin we ons moeten herpositioneren in een nieuwe wereld.

De Neef, zelf alumnus HKU Product Design 2016, ontwierp een aantal ruimtes binnen AG die verschillende contexten representeren en fungeren als settings waarin het zeer diverse werk van de exposanten samenkomt. De zo ontstane combinaties van meubels, lampen, mensfiguren, sculpturen, video’s en werken aan de wand geven een dynamisch beeld van de beginnende beroepspraktijk van de geselecteerde kunst- en ontwerptalenten.

Minoesch Beeldstroo, Ernest Bessems, Tom Dolmans, Vera Geldermans, Emmy van de Grift, Tom Haakman, Jelle Haverkort, Thomas Klein Horsman, Bianca Huisman, Lisanne Kamphuis, Adinda de Kousemaeker, Rosa Mol, Zowa Rindt, Erik Sluijs & Rutger Dam, Annebel Vernooij & Alana van der Valk, Merel Vorst 

Tentoonstelling 
03.12 t/m 24.12
wo t/m za 13.00 tot 18.00 uur

Opening
vrijdag 2 december om 17.00 uur

 

POSTPOSITIONS is een initiatief van HKU Design en is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Springplank. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het Corona Herstelfonds van de Gemeente Utrecht.