Loading...
24.10—14.11.2015
Royal Club

Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst - 3 jaar nominaties voor HKU-alumni

Elk jaar wordt in oktober de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst uitgereikt aan vier talentvolle jonge schilders. Oud-studenten van HKU hebben de afgelopen jaren een opvallend groot aandeel in deze prestigieuze prijs, zowel bij de nominaties als onder de uiteindelijke winnaars. Een gegeven waar HKU trots op is en dat de aanleiding vormt voor Royal Club. Deze tentoonstelling brengt werk van de achttien genomineerde ex-HKU-ers van de afgelopen drie jaar Koninklijke Prijs samen, onder wie de winnaars Jorn van Leeuwen (2013), Koen Doodeman en Jessica Skowroneck (beiden 2014) en Rabi Koria (2015). Van de deelnemende schilders volgden er veertien een opleiding bij de afstudeerrichting Fine Art, drie bij Fine Art and Design in Education en een bij Illustration. Gezamenlijk geeft hun werk een beeld van de actuele stand van zaken in de schilderkunst.

Mohamed Aarab, Kim David Bots, Koen Doodeman, Jeffrey Dunsbergen, Dimitar Genchev, Raquel van Haver, Frederique Jonker, Jaap Kamsma, Rabi Koria, Ruben Kragt, Jorn van Leeuwen, Janine van Oene, Jessica Skowroneck, Maarten van Soest, Eva Spierenburg, Hugo Tieleman, Sabina Timmermans, Jop Vissers Vorstenbosch

Het werk van alle genomineerden en prijswinnaars van de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst 2015 is tot en met 15 november te zien in het Paleis op de Dam in Amsterdam.