Loading...
05.06—19.06.2021

22 studenten HKU Graphic Design geven betekenis aan vrijheid

Wat is vrijheid? Betekent vrijheid dat je kunt doen en laten wat je wilt, of is vrijheid onmogelijk zonder beperkingen? Hoe verhouden deze twee uitersten zich tot elkaar? De afgelopen maanden deden 22 tweedejaars studenten Graphic Design onderzoek naar dit grenzeloze thema, om gaandeweg een eigen visie te vormen. Het resultaat is Speelveld, een tentoonstelling waarin elke student het onderwerp vrijheid op een persoonlijke manier belicht.

Vrijheid staat ook centraal in het ontwerp van de tentoonstelling: de presentatievorm onderzoekt de relatie tussen de bezoeker en het getoonde werk en geeft de bezoeker de vrijheid om het werk te bewegen. Speelveld is een dynamische tentoonstelling met een breed scala aan onderwerpen, variërend van zelfcensuur, de situatie van ongedocumenteerden, de waarde van spel en het droevige lot van de vredesduif.

Chris Boender, Lott Bonnemaijers, Christian Corvalan Iturria, Merel Dijkman, Sascha Hamming, Eva van der Hoek, Judith Holwerda, Lizzy Jongedijk, Romy van Kessel, Madelief Kok, Artemi Koot, Jurre Latour, Tom van Osch, Karlijn Oussoren, Loïs Pagie, Luna Rikken, Simone van Rookhuizen, Keanu Schipper, Edie Snik, Saskia Soetendaal, Sophie van Velthoven, Jason Zaat

Tentoonstelling
05.06 – 19.06, woensdag t/m zaterdag van 13.00 – 18.00 uur