Loading...
09.03—24.03.2018
The Mall

Actueel werk van 13 jonge illustratoren

In de afgelopen periode hebben derdejaars studenten HKU Illustratie gewerkt aan een beeldende vertaling van het thema The Mall. Uitgangspunt hierbij was een onderzoek naar het recent vernieuwde Hoog Catharijne, maar in het uiteindelijke werk van de illustratoren is The Mall vooral ook op te vatten als metafoor voor onze huidige maatschappij: als overweldigend consumentenparadijs, als doolhof, als levend organisme, of als theatraal decor van menselijke interacties. Aan de hand van dergelijke verschillende perspectieven en persoonlijke observaties geeft de tentoonstelling een soms hilarisch, maar ook verontrustend beeld van onze samenleving.

The Mall laat de huidige hybride praktijk van de illustrator zien. Het getoonde werk varieert van uitingen in het platte vlak zoals de tekening en fotografie, tot ruimtelijke installaties en bewegend beeld.

Bob Clausen, Karenina van den Crommenacker, Iris Haima, Anne Hulskemper, Suzan Hijink, Martijn de Jong, Rein Klomp, Kim Leunen, Marieke Luthart, Fransien du Pau, Tijmen Snelderwaard, Guusje Thelissen, Jolien Wallis de Vries