Loading...
22.04—13.05.2017
To Own II

3 projecten van HKU Design over bezit, privacy en identiteit

Wat bepaalt onze identiteit en hoe beschermen we die? En hoe verhoudt deze identiteit zich tot die van de ander? In drie bijzondere samenwerkingsprojecten van vierdejaars studenten HKU Design worden deze actuele kwesties aan de orde gesteld.

Anonymous richt zich op onze online en offline privacy en zoekt naar nieuwe manieren om ons te beschermen tegen manipulatie. Perception confronteert ons met onze door de mediawerkelijkheid gevoede vooroordelen over vluchtelingen uit Syrië en onderzoekt mogelijkheden een meer empathische reactie ten aanzien van slachtoffers van grootschalige crises te veroorzaken. Quintessentialism bevraagt de rol en waarde van onze persoonlijke eigendommen en presenteert een radicale nieuwe manier van bezitten.

Deze projecten kwamen tot stand tijdens het interdisciplinaire onderwijsprogramma van HKU Design. Twee ervan, Anonymous en Quintessentialism waren van 4 tot en met 9 april te zien tijdens Salone del Mobile, de internationale designbeurs in Milaan. In TO OWN II zijn ze nu, samen met de installatie Perception, in Utrecht te bewonderen.

Anonymous – Joppe Besseling, Jing-Cai Liu, Marcel Coufreur, Jip van Leeuwenstein, Sanne Weekers

Perception – Lucy van Dorst, Ali Gören

Quintessentialism – Lena Braun, Levi van Gelder, Luuk Klawer, Dorien Laan, Niene Laan