Loading...
14.10—30.10.2022
Tracing the Body, Chapter II

Een project van Eva Spierenburg i.h.k.v. de Care Full Kunstroute, met medewerking van 3 collega-kunstenaars

Voor Tracing the Body, Chapter 2 nodigt Eva Spierenburg kunstenaars Emmie Liebregts, Natalia Ossef en Jeltje Schuurmans uit om, samen met haar, te reageren op de uitkomst van Tracing the Body, Chapter 1, dat plaats vindt van 9 t/m 11 september bij Projectspace Lokaal. Vluchtige momentopnames uit de tekeningen van bezoekers nestelen zich in nieuwe kunstwerken. De tentoonstelling bij AG vertrekt vanuit een gedeelde interesse voor het lichamelijke en mentale functioneren van het individu in de wereld die ons omringt. Tracing the Body, Chapter 2 combineert de bijdrages van de vier kunstenaars met een nieuwe versie van de oorspronkelijke interactieve installatie van Spierenburg.

Zowel Eva Spierenburg (1987), Natalia Ossef (1983) als Jeltje Schuurmans (1996) zijn alumni van HKU Fine Art. Emmie Libregts (1996) studeerde aan Sint Joost, Breda.

Care Full is een kunstroute door Utrecht en daarbuiten. Het verbindt kunstinstellingen en verrassende locaties binnen en buiten de stad. Care Full wordt georganiseerd door Stichting Art Utrecht, op uitnodiging van Gemeente Utrecht, als onderdeel van het culturele programma Utrecht 900. Met de thematiek van Care Full (letterlijk: met zorg, voorzichtig, verzorgend en betrokken) sluit de route aan bij het overkoepelende thema van Utrecht 900; Stad zonder muren. Kunstenaars tonen diverse projecten rondom het thema zorg. Zorg is hierin in brede zin op te vatten: zorg voor jezelf, de ander en je omgeving.

opening
vrijdag 14 oktober om 17.00 uur

tentoonstelling
15.10 – 30.10.2022