Loading...
02.03—25.03.2012
Transformers

In Transformers presenteren 16 talentvolle derdejaars studenten Fashion Communication en Fashion Design de resultaten van een onderzoeksopdracht waaraan ze de afgelopen periode hebben gewerkt. Vertrekkend vanuit hun persoonlijke fascinaties, ondernamen zij een zoektocht naar een antwoord op de vraag wat mode voor hen betekent. Het onderzoek heeft geleid tot een veelheid aan standpunten: sommige exposanten zoeken vol overtuiging de grenzen van het vakgebied op en kiezen voor experimentele uitingsvormen die een kritisch beeld geven van de gecompliceerde werkelijkheid om ons heen. Anderen bedienen zich van een meer poëtische vertaling van hun visie op de nabije toekomst, waarin observaties over de plaats van het individu en zijn identiteit centraal staan.

De tentoonstelling Transformers, een combinatie van video’s, autonome objecten en kledingontwerpen, daagt de bezoeker uit om vanuit een nieuw perspectief te kijken naar de betekenis van mode als innovatief en signalerend vakgebied.

Parallel aan de tentoonstelling vindt in het Designercafé, om de hoek bij de Academiegalerie, een presentatie plaats met meer werk van studenten Fashion Design. Transformers wordt op zondag 25 maart afgesloten met een spectaculaire modeshow in de Bijenkorf.

Marijke Aarntzen, Malou Beemer, Angela Bouwer, Elsemarijn Bruys, Maud Donga, Marleen Elenbaas, Angela Groen, Christina Guseva, Charlotte Kiekebos, Aljona Minejeva, Eva Reuvers, Dorothée Saladin, Naomi Timan, Sanne van der Wal, Emma Walch, Nikkie Wortman