Loading...
01.09—28.09.2013
Verzamelplaats

Verhalen uit het Utrechtse Landschap

Verzamelplaats, verhalen uit het Utrechtse Landschap is een tentoonstelling van FOTODOK, space for documentary photography, in samenwerking met HKU en Forum voor Architectuur en Stedenbouw a/d Eem (FASadE) uit Amersfoort. Verzamelplaats laat nieuwe fotoseries zien die ons meenemen op een visuele herinneringstocht door Utrecht en omgeving.

In deze editie staat de relatie tussen plek en herinnering centraal. Fotograaf David Galjaard en derdejaarsstudenten Fotografie van HKU Sanna Gertenbach, Lisa Klaverstijn en Tessa Soppe visualiseren herinneringen rond Kamp Amersfoort. Zij onderzochten de manier waarop wij herdenken in een dagelijkse leven dat gewoon doorgaat, en brengen de beladenheid van de plek in beeld.

Daarnaast tonen eerstejaarsstudenten Fotografie de wereld van Utrechtse sprookjes en een stad in storm; alledaagse kruispunten en een singel die weer singelgracht wordt; gekraakte ruimtes en groene grafheuvels en de sporen van geschiedenis die daaruit op te maken zijn. We maken verder kennis met plekken waar mensen tegen hun wil terecht komen en er het beste van maken.

Laura Cnossen, Che van Duinen, Ashley Faye, David Galjaard, Sanna Gertenbach, Froukje de Jong, Lisa Klaverstijn, Karel Kroonenberg, Bas Lengemann, Kevin Osepa, Tessa Soppe en Lisette Swier

www.fotodok.org