Loading...
12.09—11.10.2008
Wanderlust

In de tentoonstelling Wanderlust wordt de rijkdom aan boekuitgaven getoond van oud-studenten van de afdeling fotografie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Vier recente reisreportages staan centraal: Mist (2007) van Niels Stomps, There is something in the air in Prince Albert, South Africa (2008) van Cuny Janssen, School number 7 (2007) van Vesselina Nikolaeva en Low Land – High Hills (2007) van Andrea Stultiëns. Deze publicaties over China, Zuid-Afrika, Bulgarije en Canada reflecteren de behoefte aan interculturele uitwisseling in tijden van globalisering. Aanvullend worden op een tafelmeubel een dertigtal fotoboeken getoond van oud-studenten die de meest uiteenlopende onderwerpen behandelen.

Linda-Maria Birbeck, Injoo Bronsdijk, Karianne Bueno, Jorn van Eck, Marnix Goossens, Thijs groot Wassink, Rob Hornstra, Cuny Janssen, Vesselina Nikolaeva, Antje Peters, Rob Philip, Milette Raats, Misha de Ridder, Chantal Spieard, Lotte Sprengers, Niels Stomps, Andrea Stultiens, WassinkLundrgen, Judith van IJken.

Wanderlust maakt deel uit van de fotomanifestatie Utrechts Licht, die tussen 30 augustus en 25 oktober plaatsvindt op diverse locaties in de stad, met medewerking van Centraal Museum, Fotodok, Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht en het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie naar een ontwerp van Simon Burer.